Płatki jaglane zawierają cenne witaminy z grupy B, które utrzymują komórki w dobrej kondycji, witaminę E, która działa przeciwstarzeniowo - zachowuje młodość komórek ciała. W ich składzie można również znaleźć wachlarz niezbędnych ogranizmowi składników mineralnych, takich jak kwas krzemowy, wapń, potas, fosfor, żelazo, magnez oraz letycynę, która korzystnie wpływa na pracę mózgu, na zdolności zapamiętywania, koncentrację. Regulują poziom cholesterolu. Usprawniają trawienie, niwelują problemy z zaparciami, dzięki zawartości błonnika. Posiadają właściwości przeciwgrzybiczne i moczopędne, dzięki czemu korzystnie wpływają na pracę nerek.
Świetna alternatywa dla kanapek. Dzięki bogatej zawartości składników odżywczych, stanowią bardzo pożywny i zdrowy posiłek. Mogą być gotowane na wodzie, mleku czy stosowane jako dodatek do jogurtu. Dobrze smakują z tartym jabłkiem i cynamonem. Płatki jaglane mogą służyć jako zdrowa forma panierki. Dodatkowo, ich atutem jest brak zawartości glutenu, co czyni je dobrym produktem dla osób chorujących na celiakię.
Waga netto: 200g
.