Jednym z fundamentalnych składników kuchni tunezyjskiej oraz innych krajów Maghrebu jest ostra pasta z papryki chili i czosnku, z dodatkiem kolendry, kminku i soli. Tunezyjczycy, pomimo jej ostrości, ze smakiem jedzą ją jako dodatek do chleba o każdej porze dnia. Stosuje się ją do podkreślenia charakteru dania, nadania mu ostrości i wyrazistości.
Skład: ostra papryka, czosnek, kolendra, sól, kminek.
Waga netto: 135g
PASTA PAPRYKOWA HARISSA 135G
6,50 zł
Kupione z tym produktem
CIECIERZYCA PRAŻONA NUTIN 200G
8,00 zł CIECIERZYCA PRAŻONA NUTIN 200GCIECIERZYCA PRAŻONA NUTIN 200GProducent:
WięcejCIECIERZYCA GOTOWANA 400G
5,00 zł CIECIERZYCA GOTOWANA 400GCIECIERZYCA GOTOWANA TRS 400GProducent:
WięcejPASTA DABUR DO ZĘBÓW Z MIODŁĄ INDYJSKĄ
15,00 zł PASTA DABUR DO ZĘBÓW Z MIODŁĄ INDYJSKĄPASTA DABUR DO ZĘBÓW Z MIODŁĄ INDYJSKĄProducent:
WięcejPASTA DABUR DO ZĘBÓW Z GOŹDZIKIEM
15,00 zł PASTA DABUR DO ZĘBÓW Z GOŹDZIKIEMPASTA DABUR DO ZĘBÓW Z GOŹDZIKIEM BEZ FLUORUProducent:
Więcej