Jednym z fundamentalnych składników kuchni tunezyjskiej oraz innych krajów Maghrebu jest ostra pasta z papryki chili i czosnku, z dodatkiem kolendry, kminku i soli. Tunezyjczycy, pomimo jej ostrości, ze smakiem jedzą ją jako dodatek do chleba o każdej porze dnia. Stosuje się ją do podkreślenia charakteru dania, nadania mu ostrości i wyrazistości.
Skład: ostra papryka, czosnek, kolendra, sól, kminek.
Waga netto: 380g
PASTA PAPRYKOWA HARISSA 380G
12,00 zł
Kupione z tym produktem
![CHAŁWA TURECKA WANILIOWA 350G](./dane/small/c/c8e131b0ba6748ae8d30b495538e9d60.jpg)
CHAŁWA TURECKA WANILIOWA 350G
18,00 zł CHAŁWA TURECKA WANILIOWA 350GCHAŁWA TURECKA WANILIOWA 350GProducent:
Więcej![CHILI ROZDROBNIONE 100G](./dane/small/b/bf9637c25abf4132943a04c96847994b.jpg)
CHILI ROZDROBNIONE 100G
6,00 zł CHILI ROZDROBNIONE 100GCHILI ROZDROBNIONE 100GProducent:
Więcej![świeże daktyle](./dane/small/6/6bd57a37c23e4943840fa4bb97396422.jpg)
ŚWIEŻE DAKTYLE "ZŁOTA PALMA" 600G
16,00 zł ŚWIEŻE DAKTYLE "ZŁOTA PALMA" 600GŚWIEŻE DAKTYLE "ZŁOTA PALMA" 500GProducent:
Więcej