Jednym z fundamentalnych składników kuchni tunezyjskiej oraz innych krajów Maghrebu jest ostra pasta z papryki chili i czosnku, z dodatkiem kolendry, kminku i soli. Tunezyjczycy, pomimo jej ostrości, ze smakiem jedzą ją jako dodatek do chleba o każdej porze dnia. Stosuje się ją do podkreślenia charakteru dania, nadania mu ostrości i wyrazistości.
Skład: ostra papryka, czosnek, kolendra, sól, kminek.
Waga netto: 70g
PASTA PAPRYKOWA HARISSA 70G
5,00 zł
Kupione z tym produktem

ŚWIEŻE DAKTYLE "ZŁOTA PALMA" 600G
16,00 zł ŚWIEŻE DAKTYLE "ZŁOTA PALMA" 600GŚWIEŻE DAKTYLE "ZŁOTA PALMA" 500GProducent:
Więcej
HERBATA ALGHAZALEEN CZARNA LIŚCIASTA 200G
16,00 zł HERBATA ALGHAZALEEN CZARNA LIŚCIASTA 200GHERBATA ALGHAZALEEN CZARNA LIŚCIASTA 225GProducent:
Więcej