Jednym z fundamentalnych składników kuchni tunezyjskiej oraz innych krajów Maghrebu jest ostra pasta z papryki chili i czosnku, z dodatkiem kolendry, kminku i soli. Tunezyjczycy, pomimo jej ostrości, ze smakiem jedzą ją jako dodatek do chleba o każdej porze dnia. Stosuje się ją do podkreślenia charakteru dania, nadania mu ostrości i wyrazistości.
Skład: ostra papryka, czosnek, kolendra, sól, kminek.
Waga netto: 70g
PASTA PAPRYKOWA HARISSA 70G
5,00 zł
Kupione z tym produktem
![świeże daktyle](./dane/small/6/6bd57a37c23e4943840fa4bb97396422.jpg)
ŚWIEŻE DAKTYLE "ZŁOTA PALMA" 600G
16,00 zł ŚWIEŻE DAKTYLE "ZŁOTA PALMA" 600GŚWIEŻE DAKTYLE "ZŁOTA PALMA" 500GProducent:
Więcej![PISTACJE ŁUSKANE NIESOLONE 50g](./dane/small/0/06c7d7aeb32a4ee484778a20fc5305e8.jpg)
PISTACJE ŁUSKANE NIESOLONE 50g
9,00 zł PISTACJE ŁUSKANE NIESOLONE 50gPISTACJE ŁUSKANE NIESOLONE 50GProducent:
Więcej![RYŻ BASMATI PAMIR DARBARI 1KG](./dane/small/3/356bd8c58af049d9af01e1015e79b950.jpg)
RYŻ BASMATI PAMIR DARBARI 1KG
20,00 zł RYŻ BASMATI PAMIR DARBARI 1KGRYŻ BASMATI PAMIR DARBARI 1KGProducent:
Więcej